1 MAAND SUIKERLOOSHet is me gelukt. De mega snoep, koek, suiker verslaafde is afgekickt. Ik bedoel natuurlijk mezelf. Nu denk je misschien, overdrijf niet zo maar ik was echt verslaafd aan suiker. Ik at niet 1 snoepje of 3 per dag maar nee rond de 2 zakken snoep. Dit merkte ik ook echt wel aan mijn lichaam en de kilo's vlogen eraan. Op een moment heb ik toch besloten dat het niet meer kon en ik wist dat gewoon lijnen ook niet ging werken. Daarom ben ik begonnen een suikerloos dieet. Niet echt veel regels alleen absoluut geen toegevoegde suikers.


Toen ik dit uiteindelijk besloten had begon het uitzoeken. Het beslissen was misschien nog wel het makkelijkste om te doen. Toen moest ik gaan uitzoeken waar er nu geen suiker in zat. Eerst dacht ik dat ik naar het schema moest kijken en daar stond eigenlijk in dat overal suiker in zat. Nu had ik de tip gekregen dat je niet naar het voedingsschema moest kijken maar naar de ingrediënten. Als bij de ingrediënten geen suiker staat (vergis je niet, suiker heeft heel veel verschillende namen) mag ik het eten.

Ik heb eigenlijk 4 weken lang bijna hetzelfde gegeten. Wat ik zo dagelijks at ( allemaal zonder suiker ofcourse):
  Optimel yoghurt
❤ Banaan
❤ Appel
❤ Peer
❤ 4 volkoren crackers van wasa
❤ 48+ smeerkaas
❤ Komkommer
❤ 2 plakjes suikervrije peperkoek
❤ 2 rijstwafels
 1 flesje cristal clear

De bovenstaande dingen waren ontbijt, lunch en wat tussendoortjes. Als avond eten heb iik wee andere dingen op, dit was natuurlijk wel iedere avond anders. Zo mocht ik wel gewoon aardappelen, groente en een paar soorten vlees (erg weinig). De dingen die ik zegmaar speciaal voor mezelf moest maken waren:
❤ Ragout 
❤ Champignon soep, huismerk AH
 Stokbrood (wel huismerk AH en niet basic, in basic zit wel suiker)

Veel meer heb ik eigenlijk niet op. Het was dus niet echt veel verschillende dingen maar het was wel erg lekker allemaal. Dan had ik ook nog in het weekend een zak naturel chips van Lays die ik mocht eten. Er zit geen suiker in. Ook heb ik in de laatste 2 weken soft ijs gevonden waar geen suiker in zit. Deze verkopen ze bij de jumbo. Het is op het begin best moeilijk om erachter te komen waar nu allemaal suiker in zit en waar niet maar naar een tijdje weet je eigenlijk gelijk waar je moet kijken op de verpakking en zo kom je er snel achter of er suiker in zit!Ik had verwacht dat het een hele moeilijke maand zou worden en eigenlijk dat ik het niet zou volhouden. Maar ik heb het echt vol gehouden. Ik heb zelfs wat feestjes gehad waar ik gewoon geen taart mocht eten. Jeetje wat was dat moeilijk zeg, nee zeggen tegen dingen die ik eigenlijk 10 op kan zegmaar. Zo terug kijkend was het toch wel makkelijker als verwacht en ik ben ook van plan om gewoon nog door te gaan, ik mag nu wel weer suiker alleen ik ga gewoon proberen om zo min mogelijk suiker te blijven eten.  Ik blijf ook gewoon de dingen mee naar school nemen die ik nu al mee nam. In brood bijvoorbeeld zit ook veel suiker dus ik ben niet van plan om weer brood te gaan eten.

Ik ben erg trots op mezelf en ik kan zeggen dat ik na een aantal afkickverschijnselen (ja echt) toch echt net meer verslaafd ben aan suiker. Waarschijnlijk de seconden dat ik weer  begin met snoepen ben ik weer verslaafd maar dat moment gaan we gewoon zo lang mogelijk uitstellen!

Ik kan het zeker aanraden, als je ook graag wilt proberen om een maand suikerloos te leven kan ik alleen maar zeggen, gewoon doen! Je hebt niets te verliezen toch!

Zijn jullie wel eens een maand suikerloos geweest?


Share:

5 reacties

 1. Super goed dat je dit geprobeerd én volgehouden hebt! Ik kan het ook iedereen aanraden, en leef nu al een paar jaar zo. Zelf kreeg ik enorme hoofd en buikpijn van geraffineerde suikers, en dat is een goede stok achter de deur om dit vol te houden! En daarnaast is het natuurlijk ook veel gezonder ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit lijkt me echt vreselijk om eerlijk te zijn hahaha! Probeer al wel erg op te letten maar wil mezelf niet alles afnemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeeh, dit lijkt me erg heftig. Ik eet volgens mij best wel veel suiker, waardoor ik eigenlijk ook verwacht dat ik een heftige afkick periode zou krijgen haha, wel knap zo een hele maand zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volgens mij is er meer suikervrij te vinden dan dat we denken met zn alle.. Ik vind het heel knap hoor een maand zonder suiker. Zelf zou ik er erg veel moeite mee hebben aangezien ik heel snel last heb van hoofdpijn

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat, neem je morgen nog een kijkje ? 💜