ZEIKREEKS, MENSEN IN DE BUS


Ja hoor het is weer tijd voor een nieuwe zeikreeks. Ik heb me vandaag toch eens zitten irriteren aan iemand dat ik er gewoon een artikel over moet typen. Nu heb ik me al vaker geïrriteerd in de bus maar vandaag werd het me zo erg dat ik gewoon dit artikel moest typen. Lees je mee?

Even wat voor uitleg: Ik ga iedere dag met de bus naar school. Mijn bushalte vanaf huis is de eerste bushalte dus ik heb altijd zitplaats. Ik hou sowieso niet van staan in de bus, ik heb echt geen evenwicht. Het is me zelfs al een keer gebeurt dat ik me niet goed vast hield, de bus remde en ik lag bijna op de schoot van een jongen. Jeetje wat schaamde ik me toen ( herinner je het je mama haha). Mijn bus naar school is altijd dus best druk maar daar merk ik niets van.

Dan op de terugweg. Jeetje. Mijn bus stopt letterlijk voor school maar er komen zo'n 5 verschillende bussen langs in het half uur. Ik zit op een best grote school die eigenlijk bijna allemaal denk ik wel met de bus komen dus je kunt het je al bedenken hoe mega druk het altijd is bij de bussen. Het is echt een uitzondering als het lekker rustig is. Of je moet lekker vroeg uit zijn dan is het ook nog te doen.

Nu vandaag was het dus weer echt mega druk, zo druk dat het niet in 1 bus zou passen. Gelukkig kwamen er 2 bussen tegelijk aan en werd de grote groep al een beetje gescheiden. Nu paste ik nog net precies in de bus. Ik stond bij de voordeur ( ja ik moest de eerste bus hebben want de 2e ging niet naar huis haha) Ik had echt een vierkante cm ongeveer om op te staan. De mensen achter in de bus konden gewoon nog doorlopen maar nee hoor, sommige mensen zijn iets te egoïstisch en willen perse op de hun bedachte plaats staan. <--- Irritatie punt 1.

Dan stond ik dus op mijn vierkante cm, staat er een jongen voor me met een MEGA rugzak om. Die zo'n 25 cm verder was dan zijn rug. De jongen was best groot dus ik had de rugzak letterlijk in mijn gezicht. Gaat hij ook nog eens non stop zitten bewegen waardoor ik nog verder tegen de deur aan werd geduwd en dus nog minder dan mijn vierkante cm had om op te staan. Ooh wat irriteer ik me hieraan. Op die plaats van zijn rugzak had bij wijze van spreken gewoon nog een persoon kunnen staan, maar nee hoor omdat hij zijn rugzak om wilde houden moest er iemand buiten blijven staan. Mensen met een rugzak, als je moet blijven staan, doe dan die vreselijke rugzak af. Dat is wel zo beleeft voor je medemens.

Dit was echt mijn grootste irritatie van vandaag, nu heb ik nog meer irritaties in de bus, Je hebt bijvoorbeeld de ' ik zet mijn muziek lekker volume 100 zodat de hele bus mee kan genieten'. Dit zijn van die mensen die oortjes in hebben en het dan zo hard aan hebben staan dat heel de bus het kan horen

Je hebt de ' ik heb betaald dus mijn tas verdiend ook een stoel'. Dan heb je sommige mensen die op de binnenste stoel gaan zitten en op de buitenste stoel hun tas zetten en die dan ook wel weg halen als er iemand wilt zitten. Oke dat is nog wel oké. Maar je hebt ook de mensen die op de buitenste stoel gaan zitten en de binnenste stoel is dan voor de tas. Niemand gaat dan vragen of ze er naast mogen zitten dus dan hebben ze lekker 2 stoelen.

Dan heb je ook nog de 'oh die meneer staat op voor die oude man maar ik zal er maar snel gaan zitten'. Deze ben ik nog niet heel vaak tegen gekomen maar toch al zeker een paar keer. Dit zijn de mensen die moeten staan omdat het zo druk is in de bus, dan staat er bij de volgende halte een ouder iemand te wachten. Dan staat er een beleeft iemand op voor die oudere mevrouw of meneer maar nog voor die er kan gaan zitten is er al iemand tussen geglipt en op die plaats gaan zitten. Die hebben dan ook nog eens hun oortjes in zodat ze kunnen doen alsof ze niets horen. Hoe asociaal!

Oke, sorry voor dit mega lange artikel maar ik moest het gewoon even kwijt. Ik hoop dat jullie het wel leuk vonden om te lezen haha!

Hebben jullie ook zulke irritaties?

Share:

5 reacties

 1. Ik heb ook al eens gehad dat een jongen met een grote rugzak voor me stond. Ik werd er steeds chagrijniger van dat ik de rugzak zelf van zijn rug getrokken heb. En inderdaad de irritatie aan de mensen met een tas op de stoel, vreselijk! Ik doe het ook maar zodra het druk word haal ik hem weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, wat een geweldig zeik-artikel weer! Je hebt helemaal gelijk. Wat een rot irritaties ontstaan er in de bus. Ik herken ze letterlijk allemaal, haha. Terwijl ik nu helemaal nog niet zo heel erg vaak met de bus ga.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die rugzak in je gezicht vind ik zo irritant! Ik heb er ook vaak last van en soms slaan ze je zowat neer met hun rugzak. Sowieso houd ik niet van drukke bussen, ik krijg er altijd een beetje zo'n claustrofobisch gevoel van haha, zeker als je dan eruit moet. Ik heb wel eens gezien dat iemand er niet snel genoeg uit kon en dat de bus toen al doorreed, dus daar ben ik altijd bang voor haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohhhh heel herkenbaar! Ik moet bijna dagelijks met de bus naar mijn werk en herken wel alle punten. Daarnaast vind ik het ook heel irritant als mensen heel luid - of zelfs met luidspreker aan - gaan lopen bellen. Niet iedereen hoeft te weten hoe de date met je crush is geweest... :|

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat, neem je morgen nog een kijkje ? 💜