FAKE VS REAL COLOURPOP

 Vandaag een nieuw soort artikel. Jullie weten misschien wel dat ik hou van dingen kopen op Aliexpress. Nu hebben ze op Aliexpress heel veel neppe producten van een aantal best populaire merken. Nu leek het mij leuk om speciaal voor jullie de echte en de neppe naast elkaar te zetten om te laten zien of ze echt lijken of juist helemaal niet. Het eerste merk = Colourpop!

V.b.n.o Fake Mars, Fake Bumble, Real Bumble, Real Mars
Links FAKE - Rechts REAL
Bovenste FAKE- Onderste REAL
Bovenste FAKE- Onderste REAL
 De verpakkingen zijn echt gewoon tweelingzusjes. Die hebben de makers van de neppe wel echt heel goed nagemaakt. Als ik niet zou vertellen welke de neppe en welke de echte zouden zijn zouden jullie het niet geweten hebben denk ik. Bij de doosjes zie je wel iets meer verschil. Vooral aan de sticker waarop staat welke kleuren het zijn. Je ziet dat bij de echte het duidelijker op het stickertje staat en bij de neppe staat er nog een code onder de kleurnaam.

 We beginnen met Bumble. Op de bovenstaande foto is de bovenste fake en de onderste real. Je ziet echt bijna geen verschil. Eigenlijk zie je alleen dat de bovenste net een tikje donkerder is. Dat is dus de neppe.
 Sorry dat de onderstaande foto zo donker is. Ik heb veel geprobeerd maar foto's bewerken is niet mijn beste vak haha. Op de bovenste foto draag ik de echte Bumble. Je ziet dat de kleur mooi egaal over mijn lippen verdeeld is en hij lijkt erg zacht ofzo.

Dan de onderste foto is de neppe. Je ziet dat de toch echt wel donkerder is en hij droogt net iets anders op. Hij droogt ook veel langzamer op dan de echte. Dit is natuurlijk niet te zien op de foto. Ik kan niet zeggen dat ik hem echt lelijker vind dan de echte maar hij is gewoon net anders.

Het is dus echt een geprobeerde namaak en geen goedkope dupe.
 Dan hebben we nu de kleur Mars. Bij deze is de bovenste de real en de onderste fake. Ook hier zie je verschil maar juist omgekeerd met de andere is bij deze kleur de echte net iets donkerder.

 Ten eerste was deze kleur veel moeilijker aan te brengen en moeilijker om hem egaal te krijgen. Dit was bij de echte en bij de neppe het geval. Dit zie je denk ik ook wel op de foto.

Op de bovenste heb ik de echte op. Het is een best felle roze/rode kleur en net als bij Bumble is toch de eerste iets egaler en hij lijkt zachter. Ik weet niet of dat de juiste manier is om het te beschrijven maar ik hoop dat jullie snappen wat ik bedoel.

De onderste is de neppe. Je ziet vooral bij mijn onderlip dat hij niet helemaal dekt een hij is ook nog iets lichter dan de echte. Maar voor de rest heb ik niet echt iets aan te merken op de neppe.

Bij beide bumble en mars plakken niet. Zelfs de neppe niet
 De borsteltjes zijn ook net anders. De bovenste is echt. Het is een iets zachter en groter borsteltje. De neppe is iets harder en kleiner.

Hier zie je de kleuren nogmaals op mijn hand, De bovenste van iedere kleur is de echte. Op deze foto zie je wel dat de neppe iets minder snel droogt. Bij het maken van deze foto's was mijn geduld een beetje op. Je ziet wel duidelijk verschil maar ik vind niet dat de echte nu echt beter zijn dan de andere. In kleur dan.

De houdbaarheid van de echte en neppe is wel heel verschillend. De echte blijft toch echt wel langer zitten. 'Bij mij blijft hij zo'n 4 uur zitten. De neppe begint na een uurtje al af te bladderen.  De kwaliteit van de echte is dus beter

Ook kan het dus zijn dat er in de neppe wat rare, gekke of vieze ingrediënten zitten. Maarja, daar gaat het nu niet om.

Real = €6,- per stuk
Fake= €0,78 per stuk

Bij deze FAKE VS REAL is heeft zeker de real gewonnen!


Wat vinden jullie van mijn Fake vs Real idee?

Share:

10 reacties

 1. Fijne review/vergelijking, voor die €6,- zou ik zeker de echte nemen! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk artikel! Voor een budget product zou ik altijd wel voor de echte kiezen! Anders snap ik wel dat je voor zo'n lage prijs een fake exemplaar koopt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke test. Ik zou ook voor de echte kiezen voor die prijs en kwaliteit. Sowieso koop ik al een tijd geen lipproducten meer van alieexpress en ebay ( behalve lipbalms

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hmm, goed artikel zeg! Ik heb zowel echte Colourpop producten als neppe, en inderdaad de echte zijn een stuk beter. Qua substantie, oudbaarheid, enz. Ik vind 6 dollar nou ook niet zo duur, dus dat is helemaal super!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Opzich verschillen de kleuren niet heel erg, naar mijn mening. Erg leuk dat je ze vergelijkt. Ik hou niet zo van lipproducten van een site als Aliexpres, soms is het net of er lijm in zit.
  Liefs,
  Elles

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk artikel! Ik zie ook weinig verschil tussen beide. Al zou ik liever Colourpop gebruiken, ik hoor vaak dat er rare ingrediënten in makeup van aliexpress.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bizar dat ze zoveel op elkaar lijken zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik koop zelf toch liever de echte, al baal ik wel dat de verzendkosten altijd zo duur zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk artikel! Ik zou voor de echte gaan die vind ik ook niet zo duur en vertrouw ik meer wat betreft de ingrediënten.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat, neem je morgen nog een kijkje ? 💜