∆ EEN MOEILIJKE BESLISSING!


Ik heb laatst een hele moeilijke beslissing moeten nemen met betrekking tot school. Zoals de meeste van jullie wel weten zat ik op de kappersopleiding en heb ik die laatst afgerond. Maar is kapster wel het vak waar ik in wil blijven??


Kapster is iets wat ik al vanaf kleins af aan wilde worden. Ik had eigenlijk al mijn hele toekomst verzonnen. Ik ga naar de kappersopleiding, daar haal ik mijn diploma, dan ga ik wat ervaring opdoen en dan begin ik mijn eigen kapsalon. Dit was eigenlijk mijn droom ongeveer tot 1 jaar geleden. Aan het begin van mijn laatste jaar kappersopleiding begon ik te twijfelen.

De opleiding zelf is heel erg leuk, wel moeilijk, veel modellen nodig enzo, stage was heel erg leuk. Maar toch wist ik het niet meer. Het is niet dat ik tegenzin kreeg maar ik begon gewoon echt te twijfelen en dat maakte mij heel erg down. Uiteindelijk voelde het echt niet goed meer en moest ik dus een beslissing gaan maken.

De beslissing om daadwerkelijk ook echt het besluit te nemen dat ik geen kapster wilde worden was het aller moeilijkste. Dit kun je je misschien niet voorstellen maar het was echt verschrikkelijk, mijn hele toekomst ging dus veranderen. Toen ik de beslissing dus had gemaakt, het tegen iedereen het verteld had werd het dus tijd om iets nieuws te gaan kiezen, maar wat?

Ik hou ervan om met mensen te werken, ik ben gewoon het vrolijkst als ik omringt ben door mensen. Dat wist ik dus al en daar moest ik aan denken voor ik een nieuwe opleiding ging kiezen. Ook heeft het me altijd leuk geleken om met baby's te werken. Toen kwam ik de opleiding Verzorgende IG tegen waarmee ik uiteindelijk kraamverzorgster kan worden. Dat leek mij heel erg leuk en ik werd meteen enthousiast. Dit was het, ik had het gevonden!

Nu ben ik dus bezig met de opleiding en het is echt heel erg leuk! Het was een hele moeilijke beslissing maar ik ben heel blij dat ik hem gemaakt heb! Ik word dus kraamverzorgster!

Hebben jullie wel eens een moeilijke beslissing moeten maken?
(sorry voor de geen foto's trouwens, ik wist even niet welke foto's ik in dit artikel moest zetten)

Bedankt voor het lezen
LOVE Quinty♡♡

Share:

9 reacties

 1. Heftig joh.. wel super knap dat je deze beslissing hebt genomen voor jezelf. Is niet makkelijk namelijk.. Ik wens je een onwijs mooie toekomst als kraamverzorgster! ❤️👶🏼👧🏼

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lastig om zo'n beslissing te moeten maken, maar ik denk dat kraamverzorgster een onwijs leuk beroep is! Ik wens je heel veel succes xx Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat moeilijk! Vind het wel goed van je dat je je kappersopleiding toch hebt afgemaakt. Kraamverzorgster is een prachtig beroep volgens mij. Succes met je studie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb je goed gedaan! Ook al is het moeilijk, je kiest uiteindelijk wel waar je gelukkig van wordt en dat is het belangrijkste. Heel veel succes en plezier met je nieuwe opleiding, kraamverzorgster lijkt me ook echt heel tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als je twijfelt dan is daar altijd reden voor. Soms moet je gewoon de knoop doorhakken en een andere richting in slaan, heb ik ook al (een paar keer) gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed dat je doorzet, want je kunt het beter nu doen dan na jaren twijfelen! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het lijkt mij ook een moeilijke beslissing, dat je even een switch of keus moet maken. Maar volg je hart en wat goed voelt is een top beslissing.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat goed dat je dit besluit hebt genomen, ondanks dat het moeilijk was. Ik denk dat als iets al niet meer 100% goed voelt het beter is om iets te zoeken waar je je beter bij voelt. Succes met de opleiding!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het lijkt mij ook een hele moeilijke beslissing. Wel goed dat je uiteindelijk het besluit heb genomen! Heel veel succes!

  Love,
  Dascha

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat, neem je morgen nog een kijkje ? 💜