∆ THE TEA TAG


Ik drink best wel vaak thee, misschien ben ik wel een theeleut. Ik zag deze tag een aantal keer al op een blog langs komen en vond het wel leuk om het zelf in te gaan vullen. Dat ga ik vandaag dus ook doen voor jullie, dus als je van thee houd lees dan zeker mee!

THE TEA TAG


Losse thee of theezakjes?
Ik drink thuis eigenlijk altijd alleen uit theezakjes. Dat is gewoon makkelijker en naar mijn idee sneller. Losse thee lijkt me wel ook lekker, het lijkt me wat puurder ofzo. Misschien is dat onzin omdat het van hetzelfde gemaakt is maar toch.

Sterke thee of slappe thee?
Ligt eraan welke thee. Als ik bijvoorbeeld groene thee drink vind ik het lekker als hij wat sterker is, dan heb ik het idee dat hij gezonder is. Als ik gewone Earl Grey of Rooibos drink dat drink ik hem liever wat slapper. Als ik die te sterk maar vind ik hem helemaal niet lekker meer en doe ik er het liefst een zoetje bij.

Wat voor lekkers eet je graag bij de thee?
Als ik iets eet bij de thee is dat meestal een koekje. Of in de tijd dat ik aan het lijnen ben, een bakje fruit.

Wat zijn je favoriete merken thee?
De thee die wij thuis hebben zijn pickwick, huismerk Albert heijn en de groene thee van de Aldi. Ik ben niet anders gewend dus dit zijn wel echt mijn favorieten merken thee. Ik vind ze allemaal net zo lekker.

Drink je op bepaalde tijdstippen een specifieke soort thee?
Als ik overdag een kopje thee drink is dat meestal Rooibos thee of thee met een fruitig smaakje. In de avond neem ik eerder een kopje groene thee of kamille thee, ik heb het savonds meestal wel nodig iets rustiger te worden anders kan ik niet zo lekker slapen. De kamille thee en groene thee helpen hier goed bij.

Noem je drie favoriete theesmaken op dit moment
Groene thee met cranberry, bosvruchten thee uit Frankrijk en kamille thee

Uit welke kopje(s) of glazen drink je het liefst thee?
Ik drink thuis eigenlijk nooit thee uit een kopje of een glas, ik drink mijn thee altijd uit een mok. Ik heb een hele plank in de kast van ons die helemaal vol staat met mijn mokken.Waar moet jouw ideale theekopje aan voldoen? (Denk aan groot, klein, dik/dun glas, dik/dun steen)
Ik zal er even lezen dat er staat theemok, mijn ideale theemok is mega groot. Het liefst dat er een halve liter in kan, dan hoef ik heel de avond 1 kopje te drinken en dan heb ik genoeg op. Een mok is meestal van steen, het liefste wel wat dikker. Dan kan ik hem makkelijker vast houden. Hierboven die je de foto van mijn favoriete mok van de afgelopen tijd, lekker groot en perfect. Hij is trouwens van de XENOS.

Welke thee vind je echt niet te pruimen?
Er zijn niet veel soorten thee die ik echt niet lekker vind. De enige thee die ik niet heel lekker vind is zoethout. Ik weet niet, ik kan hem wel drinken maar ik word er niet blij van zeg maar!

Wanneer geniet je het meest van een kopje thee?
In de avond, voor de televisie als het al lekker donker is buiten. De thee net tot het juiste moment af laten koelen en dan lekker opdrinken, YUMMM heerlijk!!

Neem deze tag gerust over!

Wat is jullie favoriete thee smaak?
En welke thee vinden jullie juist smerig?

Bedankt voor het lezen,
Liefs Quinty

Share:

15 reacties

 1. Wat een leuke tag! Ik ben ook gek op thee, vooral groene thee vind ik erg lekker, maar eigenlijk drink ik ongeveer alle soorten wel. 's Avonds probeer ik ook vaak wat lichtere theesoorten te drinken om wat makkelijker te kunnen slapen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En ze zeggen altijd dat groene thee goed voor je is dus voordeeel hihi!

   Verwijderen
 2. Hele leuke tag! Ik ben dol op munt thee. En dan het liefst ook met verse munt en een beetje honing. Jummy!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Munt thee vind ik ook wel erg lekker maar verse munt thee heb ik nog nooit op, vind het er altijd erg lekker uitzien en het ruikt zo lekker. Ga het zeker binnenkort eens proberen!

   Verwijderen
 3. Leuk je antwoorden op deze tag. Ik ben ook gek op thee en dan ook uit een zakje en dan vooral in de na- middag of avond. Mijn favoriete thee is Pickwick - Meloen, Mango, Tropische vruchten etc. Ben eigenlijk alleen niet gek op groene thee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo te zien hou je wel van vruchten thee enzo, heb je wel eens groene thee met een fruitig smaakje geprobeerd? Heerlijk hihi!

   Verwijderen
 4. Hele leuke tag! I looove thee, maar nu het wat warmer wordt drink ik het wat minder (al is het weer nu erg koud).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa ik merk ook wel dat als het warmer buiten word dat ik er minder zin in krijg!

   Verwijderen
 5. Leuke tag. Ik drink geen koffie, maar heel veel thee. Mijn favoriet is groene thee, rooibos en meloen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Meloen heb ik nog nooit op, klinkt wel lekker. Ga het eens zoeken in de supermarkt: )

   Verwijderen
 6. Leuke tag om te lezen! Ik vind thee heerlijk! Maar als ik moest kiezen, kies ik toch liever voor een lekker kopje koffie!

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa koffie vind ik ook wel erg lekker, maar drink dat eigenlijk alleen op stage

   Verwijderen
 7. Hihi wat een leuke tag, ik ben ook echt een theeleut. Mijn favoriet op dit moment is cammille en daarvoor had ik een chai tea obsessie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dat heb ik ook nog nooit op. dat zal ik ook eens gaan proberen!

   Verwijderen
 8. Je hebt de tag leuk ingevuld! Oe de thee laten afkoelen tot het juiste moment is lastig maar om hem daarna op te drinken, heerlijk :D

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achter laat, neem je morgen nog een kijkje ? 💜